Ungsstekt kyckling med pasta och bönor
Av Johannes och Amanda:
Vi har lagat ungsstekt kyckling med pasta och bönor. Vi tycker den blev lyckad, så vi bestämde oss för att dela med oss av receptet. Om vi skulle sätta betyg på maten så skulle vi ge den en 4 av 5 möjliga . Ett problem som kan uppstå är om du skulle sätta ugnen på för hög grad. Om du gör det så blir kycklingen bränd. För att undvika det så kollar du en extra gång på ugnens temperatur.
Till 4 personer:
200g pasta
1 färsk kyckling
salt
svartpeppar
1 burk borlottibönor,ca 400g
2msk flytande honung
saften av 1 citron
1 msk färska timjan blad
några vitkålsblad
100g sockerärtor
5dl vatten
2msk bladpersilja (hackad)
(om man vill så kan man ha soltorkade tomater ca 100g)
Gör så här: Först sätter man på ugnen på 150g. Lägg kycklingen i en ungsäker form med olivolja i botten. Salta,peppra, häll honungen och citronen på kycklingen, strö sedan över timjan. Stek kycklingen i ugnen tills den får en fin färg och är genomstekt (ca 65 grader). Det tar ca 1-1 1/2 i ugnen.
Kocka pastan enligt förpackningens instruktioner. Kocka vitkålsbladen och sockerärtorna i vatten och buljongen
(för vitkålen och sockerärtorna tar det ca 2min att kocka när det väl börjat koka).
När pastan, vitkålsbladen och sockerärtorna kokat klart så häller du lite olivolja över och sätter i bönorna (om du vill sätter du i soltorkade tomaterna).
Klart för servering.

Vi gjorde toast mackor till mellis!
Av: Amanda & Johannes
För att göra en god toast behöver man,
1. Rost Bröd
2. Senap, stark eller mild. Det väljer man själv.
3. Ost, frukostosten är alltid god men du kan välja efter egen samk.
4. Tomat/er.
5. Skinka. Det går också bra med parmaskinka.
6. Krydda t.ex. Dragon/timjan (välj efter din egen smak.)
Välj mängden själv.
Tillagningstid ca 20 minuter.
Så här gjorde vi:
Först värmde vi vårt våffeljärn (det finns också speciella smörgåsgrillar men vi hade ingen) Så att den hann bli varm innan. Det kan vara en fördel så att det inte tar allt för lång tid.
Sedan tog vi fram två brödskivor. Smorde den ena sida på bröden med senap.
När vi gjort det lade vi på osten. Efter det lade vi på skinka och skivad tomat och krydda. Sedan den andra skivan bröd. När osten smält och toasten fått fin färg var de klara!
Vi hade ingen sallad vilket är gott till så vi tog några mandariner! Mums!
