Ungsstekt kyckling med pasta och bönor

Av Johannes och Amanda:

Vi har lagat ungsstekt kyckling med pasta och bönor. Vi tycker den blev lyckad, så vi bestämde oss för att dela med oss av receptet. Om vi skulle sätta betyg på maten så skulle vi ge den en 4 av 5 möjliga .  Ett problem som kan uppstå är om du skulle sätta ugnen på för hög grad. Om du gör det så blir kycklingen bränd. För att undvika det så kollar du en extra gång på ugnens temperatur.

 

Till 4 personer:

200g pasta

1 färsk kyckling

salt

svartpeppar

1 burk borlottibönor,ca 400g

2msk flytande honung

saften av 1 citron

1 msk färska timjan blad

några vitkålsblad

100g sockerärtor

5dl vatten

2msk bladpersilja (hackad)

(om man vill så kan man ha soltorkade tomater ca 100g)

 

Gör så här: Först sätter man på ugnen på 150g. Lägg kycklingen i en ungsäker form med olivolja i botten. Salta,peppra, häll honungen och citronen på kycklingen, strö sedan över timjan. Stek kycklingen i ugnen tills den får en fin färg och är genomstekt (ca 65 grader). Det tar ca 1-1 1/2 i ugnen.

Kocka pastan enligt förpackningens instruktioner. Kocka vitkålsbladen och sockerärtorna i vatten och buljongen

(för vitkålen och sockerärtorna tar det ca 2min att kocka när det väl börjat koka).

När pastan, vitkålsbladen och sockerärtorna kokat klart så häller du lite olivolja över och sätter i bönorna (om du vill sätter du i soltorkade tomaterna).

Klart för servering.




Receptet är taget från boken Markus pasta av Markus Aujalay

Vi gjorde toast mackor till mellis!

Av: Amanda & Johannes

 

 

För att göra en god toast behöver man,

1. Rost Bröd

2. Senap, stark eller mild. Det väljer man själv.

3. Ost, frukostosten är alltid god men du kan välja efter egen samk.

4. Tomat/er.

5. Skinka. Det går också bra med parmaskinka.

6. Krydda t.ex. Dragon/timjan (välj efter din egen smak.)

 

 

Välj mängden själv.

 

Tillagningstid ca 20 minuter.

 

Så här gjorde vi:

 

Först värmde vi vårt våffeljärn (det finns också speciella smörgåsgrillar men vi hade ingen) Så att den hann bli varm innan. Det kan vara en fördel så att det inte tar allt för lång tid.

Sedan tog vi fram två brödskivor. Smorde den ena sida på bröden med senap.

När vi gjort det lade vi på osten. Efter det lade vi på skinka och skivad tomat och krydda. Sedan den andra skivan bröd. När osten smält och toasten fått fin färg var de klara!

Vi hade ingen sallad vilket är gott till så vi tog några mandariner! Mums!




Recept på frosting till cupcakes

Av Johannes och Amanda.

När man exempelvis ska göra cupcakes så kan det vara gott med frosting på.

För frosing till 16st cupcakes behövs:
100g mjukt smör
500g florsocker
3msk kakao
2msk kallt kaffe (rätt så starkt eftersom det ger mer smak)
Man behöver också en elvisp och en sprits.
Gör så här: Häll det mjuka smöret i en bunke och vispa. Häll sedan ner florsockret sakta samtidigt som du vispar på låg effekt. Vispa sedan ner kaffet och kakaon, vispa vidare tills det blir en tjock och fast konsistens. Häll sedan ner smeten i en sprits och börja garnera.




Recept från tasteline.com

http://www.tasteline.com/Recept/Chokladcupcakes

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0